El projecte europeu EPICENTRE, coordinat pel Clúster Digital de Catalunya, rep un total de 80 propostes en la seva primera convocatòria a PIMES i Startups

/COMUNICAE/

Més de 90 petites i mitjanes empreses i startups d’arreu d’Europa han presentat les seves propostes de solucions innovadores per resoldre reptes de mitjanes i grans empreses d’àmbit europeu

Finançat per la Unió Europea i coordinat pel Clúster Digital de Catalunya, EPICENTRE pretén abordar els objectius i reptes de grans i mitjanes empreses d’àmbit europeu dels sectors Agroalimentari, Salut i Digital-Fintech, amb solucions eficaces i sostenibles a través de la col·laboració entre empresa i PIME/Startup.

En total, s’han presentat 80 propostes de la mà de més de 90 empreses de 19 països diferents, amb la següent distribució: Espanya: 20; Itàlia: 18; Lituània: 11; Grècia: 6; Alemanya: 5; Xipre: 3; Estònia: 2; França: 2; Països Baixos: 2; Polònia: 2; Suècia: 2; Àustria: 1; Bulgària: 1; Dinamarca: 1; Hongria: 1; Letònia: 1; Luxemburg: 1; Malta: 1; Romania: 1.

Les idees presentades en aquesta primera convocatòria, que es va obrir a finals de març i s’ha mantingut oberta fins al passat 29 de maig, cobreixen varis reptes empresarials identificats prèviament per les corporacions participants. En concret, els àmbits que han rebut més propostes han estat el de la salut i l’agroalimentari: 30 propostes de solucions d’atenció virtual o nous productes que puguin ser utilitzades per pacients i famílies, 16 solucions de monitoratge de l’estat de salut, i 15 propostes per a nous materials d’embalatges i ús intel·ligent de recursos. Per l’àmbit Digital-Fintech, les propostes han anat més enfocades a solucions de pagament digital, ciberseguretat, blockchain, gamificació o aplicació de la IA.

Tancada la primera convocatòria, s’ha iniciat el període d’avaluació de les propostes, on s’analitzarà el potencial i l’adequació de cada una d’elles amb els objectius del projecte. Les 25 iniciatives més valorades seran seleccionades i entraran a formar part d’un Programa d’Acceleració amb el qual podran arribar a obtenir fins a 42.400 € per donar llum a la solució plantejada, així com 6.850 € per participar en un programa de formació i mentoring. L’equip d’avaluació té l’objectiu d’anunciar els projectes seleccionats a mitjans de juliol.

El Clúster Digital de Catalunya, com a entitat referent en projectes de cooperació en l’àmbit TIC, lidera EPICENTRE i actua com a part coordinadora dintre del consorci del projecte, on hi participen també el Clúster Campania Bioscience d’Itàlia i Lithuanian Food Exporters Association (LitMEA) de Lituània.

EPICENTRE és un projecte finançat pel Single Market Programme, dins de la convocatòria Joint Cluster Initiatives (Euroclusters) for Europe’s recovery. Té una durada de 3 anys en els quals es destinarà un total de 1.050.000 € per donar suport i eines a 50 idees d’innovació amb un alt potencial de mercat i creixement.

Sobre el Clúster Digital de Catalunya
El Clúster Digital de Catalunya és un espai de trobada format per un grup de 93 empreses, entitats i grups de recerca amb un nexe d’unió: les TIC. Agrupa start-ups, pimes i grans empreses i altres entitats per impulsar la competitivitat del sector TIC català, tot potenciant una nova cultura empresarial basada en la col·laboració i la innovació oberta.

Més informació:

Web: https://clusterdigital.cat/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/cluster-digital-de-catalunya/
Twitter: https://twitter.com/Cluster_Digital
YouTube: https://www.youtube.com/@clusterdigitaldecatalunya

Fuente Comunicae

Powered by WPeMatico