Manlleu Galeria d’Art: quan l’art contemporani es converteix en una experiència a peu de carrer

/COMUNICAE/

Des de 2013, la MGA converteix els aparadors en desús del nucli antic de Manlleu en un mosaic efímer de creativitat on ja han participat 129 artistes ocupant una trentena de locals buits. La 10a edició, una experiència que acosta l’art contemporani a la vida quotidiana, es podrà visitar fins al 9 de gener de 2024.

La Manlleu Galeria d’Art (MGA) arriba a la desena edició; una fita que marca una dècada de transformació artística i cultural a la ciutat de Manlleu. Del 28 d’octubre de 2023 al 9 de gener de 2024, els aparadors dels locals comercials sense activitat es converteixen en autèntics telons de fons per a l’expressió artística i creen un esdeveniment cultural icònic que fusiona l’art contemporani amb el turisme cultural amb l’objectiu de reactivar la promoció econòmica de la ciutat.                    

La proposta artística d’aquesta edició es basa en la celebració dels 10 anys de la MGA i comptarà amb 11 artistes, que es recuperen de cada una de les edicions anteriors, però que exposaran noves obres, a més de dos nous participants que se sumen a aquesta edició. En total seran 11 creacions d’artistes que s’ubicaran en 8 aparadors comercials del centre històric de la ciutat de Manlleu i on es podran veure obres que van des de la pintura, l’art conceptual, l’escultura, la ceràmica o la instal·lació fins a la performance, que es va portar a terme el dia de la inauguració.

10 anys de MGA

La Manlleu Galeria d’Art és un projecte transversal entre promoció econòmica i cultura que converteix els locals buits en aparadors artístics donant més visibilitat als espais tancats, en venda o lloguer, i millorant la imatge comercial de Manlleu, revitalitzant els carrers comercials durant la campanya de Nadal. Alhora apropa l’art contemporani a peu de carrer, traient-lo del seu lloc d’exposició habitual i acostant-lo, de manera espontània, a la vida quotidiana de les persones.

Els deu anys de trajectòria han consolidat la marca i la iniciativa i n’han demostrat la qualitat i la professionalització, convertint-la en exemple i inspiració per a altres municipis com Vilanova i la Geltrú o el Centre Comercial Glòries.

Les visites guiades estan obertes a escoles i col·lectius interessats, que poden sol·licitar una activitat personalitzada.

La MGA en dades          

10 ANYS DE MGA (2013 – 2023)                  

 • 10 anys
 • 30 locals comercials
 • 129 artistes
 • pintura, art conceptual, escultura, ceràmica, instal·lació, fotografia, performance…

MGA10 2023

 • 10a edició
 • del 28 d’octubre al 9 de gener
 • 8 locals comercials
 • 11 artistes a la 10a edició que han participat en edicions anteriors:            
 1. Eulàlia Sellarès, MGA 1​
 2. Jordi Marcet i Rosa Vila-Abadal, MGA 2
 3. Gerard Palomeras, MGA 3
 4. Stefanie Herr, MGA 4
 5. Marinello, MGA 5
 6. Gerard Mas, MGA 6
 7. Hök, MGA 7
 8. Mireia Tysoe, MGA 3 i 8
 9. Socatoba, MGA 9

Els artistes convidats a la 10a edició són:

10. Nei Albertí
11. Amèbik (Joan Gol)

Es pot trobar més informació sobre la Manlleu Galeria d’Art i les seves activitats a mgamanlleu.cat.

Vídeos
RECAP MGA10

Fuente Comunicae

Powered by WPeMatico